Piirkondlikul ajaloo e-olümpiaadil osalemine

Ajaloo-olümpiaadi üleriigiline piirkonnavoor toimus ka sel õppeaastal elektrooniliselt. Meie koolist osales olümpiaadil 7.klassi õpilane Siim Tooming. Kokku oli üleriigiliselt 505 osalejat 7.klassidest. Jõgevamaa 7.klasside arvestuses saavutas Siim 2.koha ning üldkokkuvõttes oli Siim 505 osaleja seas 71.kohal. Olümpiaadiks ettevalmistamist juhendas ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Maive Tooming. Tänu- ja kiidusõnad suurepärase tulemuse eest Siimule ja õpetaja Maivele! 

E-kõrghariduspäev

20.jaanuaril osalesid 11.-12.klassi õpilased e-kõrghariduspäeval "Õpi Tartus!". Päeva raames toimus konverents, kus olid teemadeks erialavaliku tegemine, sisseastumine kõrgkooli, aktiivne üliõpilaselu, tuleviku tööturg ja tööandjate ootused.  Tutvuda sai Tartu Ülikooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia, Tartu Kõrgema Kunstikooli Pallas ja Eesti Lennuakadeemia õppimisvõimalustega ning osaleda antud õppeasutuste töötubades. Gümnasistidele jagati praktilisi nõuandeid, kuidas valmistuda õppimiseks kõrgkoolis ja edukalt soovitud erialale kandideerida. 

TÜ Teaduskooli neljas füüsika õpikoda

Avinurme Gümnaasium on TÜ füüsika õpikoja tugikool. Meie koolis toimub sellel õppeaastal füüsika gümnaasiumi õpikoda. Neljas õpikoda on 31.jaanuaril ning õppeaastas toimub kokku kuni 8 kohtumist. Ühe õpikoja kestus on 4 koolitundi. Meie koolist osalevad õpikojas kõik gümnaasiumi õpilased ning võimekamad õpilased 9.klassist. Füüsika õpikoda gümnaasiumile on laiendatud ning intensiivne kursus, mis käsitleb järgnevaid teemasid: mõõtmised, mehhaanika, termodünaamika, elekter ja magnetism, optika, osakestefüüsika ja radioaktiivsus, spektroskoopia.

1.-4.klassi õpilaste Rakvere Teatri jõuluetenduse ühiskülastus

Algklassidee üheks jõulukuu traditsiooniks on kujunenud teatri külastamine. Ka sel aastal, 9. detsembril käisid lapsed vaatamas Rakvere Teatri jõuluetendust “Lepatriinude Jõulud”. Lustakas lugu kahest lepatriinust Miast ja Timist, kes sattusid ootamatult metsast viidud kuusega võõrasse majja. Nad kohtusid mitmete põnevate tegelastega ja lõpuks said jõuluvana abiga õnnelikult metsa tagasi. Etenduses mängisid Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 14. lennu tudengid.