Põhikooli lõpuaktus

Avinurme Gümnaasiumi 9.klassi lõpuaktus toimub 18.juunil 2022.aastal algusega kell 13.00 Avinurme Kultuurikeskuses.  

12.klassi viimane koolikell

21.aprill oli abiturientidele viimaseks koolipäevaks, sest esmaspäevast algas riigieksamite periood. Tavapäraselt tulid 12.klassi õpilased sel hommikul kooli lustlikus meeleolus, seljas miniseelikud ja lühikesed püksid, peas lehvid ja nokamütsid ning kaasas mänguasjad ja veepüstolid. 11.klass korraldas abiturientidele meeleoluka tunni ja viis läbi viimase koolikella aktuse. Aktusele saatsid abituriente 1.klassi õpilased, kes said koos suurte koolikaaslastega laval tantsida.

Kohtumine vilistlasega

8.aprillil külastas kooli ja kohtus gümnaasiumiastme õpilastega meie kooli vilistlane Aron Eistre. Aron rääkis enda haridusteest ja valikutest, juhtis gümnasistide tähelepanu hariduse olulisusele ja erinevatele haridustee jätkamise võimalustele. Kuna Aron õpib hetkel Tallinna Tehnikakõrgkoolis Logistikainstituudis, siis tutvustas ta õpilastele õppimist Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Gümnasistid said põhjaliku info Tallinna Tehnikakõrgkooli sisseastumistingimuste, erialade ning õppimise sisulises osas.

ÖINE TERVISERETK 2022

Tervisekuu lõpetamine toimub traditsioonilise öise retkega 22.aprillil, mis on pühendatud meie 102-aastasele sünnipäevalapsele- meie koolile!

Retkeks koguneme kell 21.50 koolimaja ees!

Retk toimub iga ilmaga!

Pane selga ilmastikule vastav riietus!

Kaasa võta taskulamp või muu valgusallikas!

TULE KOOS SÕBRA JA VANEMATEGA NING TEE VÄHEMALT 5000 SAMMU OMA 102-AASTASE KOOLI AUKS!

Bioloogiaolümpiaad

Bioloogia piirkondlik olümpiaad toimus sellel õppeaastal taas veebipõhisena Tartu Ülikooli Moodle`i keskkonnas. Meie koolist osalesid olümpiaadil 8. ja 9.klassi õpilased Juss Kask (8.kl), Margarita Pärn (8.kl), Jan Joonatan Tikerperi (8.kl), Kristel Tooming (8.kl), Mortimer Tooming (9.kl). 8.klasside arvestuses saavutas Jan Joonatan Tikerperi 3.koha, Margarita Pärn 4.koha, Kristel Tooming 6.koha, Juss Kask 7.koha. Mortimer Tooming saavutas 9.klasside arvestuses 2.koha. Õpilaste juhendaja oli bioloogia õpetaja Mare Allikas.

Tervisekuu tegevused

Alanud on tervisekuu!

1.nädalal (4.-8.aprill) keskendume tervislikule ajaveetmisele ja puhkusele vahetundides. Koridorides on mängimiseks erinevad meeskonna- ja lauamängud. Taaselustame malemängu traditsiooni. Algklassides toimuvad aulas aktiivsed vahetunnid. Nädala jooksul viiakse läbi kaks küsitlust, mis uurivad meie õpilaste tervislikke eluviise ja toimetulekut õppimisega.

Geograafia piirkondlik e-olümpiaad

15.veebruaril toimus geograafia piirkondlik e-olümpiaad. Meie koolist osalesid olümpiaadil Mikk Renser 7.klassist ja August Karro 8.klassist. Mikk saavutas oma vanuseastmes 6.koha ja August oma vanuseastmes 4.koha. Kiidu- ja tänusõnad õpilastele ning nende juhendajale õpetaja Mari-Liis Renserile! 

Emakeelenädal

14. - 18. märtsil tähistati koolis emakeelenädalat. Algklassides oli igale päevale pühendatud erinev tegevus. Esmaspäeval traditsiooniline etteütluse kirjutamine. Teisipäeval tuli kauni käekirjaga ümber vormistada luuletus või jutt. Kolmapäeval ja neljapäeval mõeldi igas klassis eraldi välja ühe tähe jutt. Iga klass valis välja kindla tähe ja ühiselt mõeldi kokku lõbus lugu, mis kirja pandi ning ette loeti. Reedel joonistati ruumilisi tähti, loeti luuletusi ning tehti kokkuvõtteid. Parimad etteütluse kirjutajad ja kauni käekirja omanikud said premeeritud diplomiga.