Õppekäik Rakvere Teatrisse

28.novembril toimus 7.-10.klassi õpilaste õppekäik Rakvere Teatrisse, et vaadata etendust "See kõik on tema" ja osaleda kohtumisel politseinikega.

Kadripäeva tähistamine

Kadripäeva hommik, 25.nov, algas uhketes riietes Kadridele teomehe eksamiga, kus looga alt tuli läbi pugeda nii, et istekoht põrandat ei puuduta. Ka Kadridele tuletati meelde kadripäeva kombeid. Mängiti vanu rahvamänge - „Nahksilla ehitamine”, „Öövahi mäng”, „Hüppamine üle põrandaprao”, „Plaksumäng”. Lusti ja lõbu oli laialt!

Mardipäeva tähistamine

Mardipäev ja kadripäev on üks olulisemaid rahvakalendri tähtpäevi.

Mardilaupäeval, 9.nov, algas meie mardipäev koolis õpilaste ja õpetajate mardiks vitsutamisega : „Suureks mardiks, suureks mardiks! Ja tervist ka”.

Algklasside sportlik isadepäev

10.nov õhtul kogunes koolimaja ette 36 isa/vanaisa/vanemat venda ning 45 last, et liikuda vabas õhus mööda Avinurmet, otsida QR-koode ning täita ülesandeid. Mäng oli huvitav ja põnev, leidma pidi 10 erinevat kohta ning vastama küsimustele. Lõpp-punktis said isad/vanaisad kiidukirjad ja kosutuseks mahlaseid õunu.

4.klassi õppekäik Tõravere Observatooriumi

Hingedepäeval, 02.11.22 sai teoks 4.klassi õppekäik Tõraverre, eesmärgiks kinnistada oma teadmisi loodusõpetuses õpitu kohta. Sõidu tegi eriliseks see, et olime ainult oma klassiga ning lisaks toimus väljasõit õhtusel ajal. Kuna ilm oli üsna pilves, jäi üks osa, teleskoobist vaatamine ära.

A. S. Puškinile pühendatud üritus

Seoses VÕS (Vene keele õpetajate selts) otsusega, et 2022. aasta on pühendatud A. S. Puškini elule ja loomingule, toimus meie koolis 14.-18. novembril gümnaasiumiklassidele viktoriin poeedi elu ja loomingu kohta. Kahe tunni jooksul tuli vastata 14-le küsimusele. Materjali vastusteks sai otsida klassis laiali olevatest raamatutest, piltidelt ja mujalt. Ainsad keelatud abivahendid olid telefon ja internet. Kõikidele küsimustele leidis õiged vastused meeskond 12. klassi õpilasi: Raiko, Mattias ja Sander.

Kohtumine Epp Petronega

20. oktoobril oli Avinurme Gümnaasiumi õpilastel külas ajakirjanik, kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone, Aulas toimus mõnus loeng ja vestlusring.

Kastanimunade koksimise võistlus

14.oktoobril viisid Avinurme Gümnaasiumi 10.klassi õpilased läbi järjekordse kastanimunade koksimise võistluse. Osa võtsid 5.-9.klassi õpilased.

Sel aastal kahjuks tiitlikaitsjal võita ei õnnestunud ja kolmas karikas jäi koju viimata. Seekordne võistlus näitas, et vahel on võitmiseks lihtsalt õnne vaja, oskused ei olegi määravad.

Halloweeni tähistamine ja aardejaht

31.oktoobril tähistasime Avinurme Gümnaasiumis Halloweeni, mis on osa inglise kultuuriloost. Kui varem oleme läbi viinud viktoriini, meisterdanud üheskoos kõrvitsalaternaid, õppinud Halloweeni laule, käinud koolimaja peal trick-or-treatimas, siis sel korral otsustasin õpilastele korraldada „põgenemistoa“.