2.klassi õpilaste osalemine õpilaste riiklikul teadusfestivalil

Avinurme Gümnaasiumi teise klassi õpilased Rika Eliisa Abram, Lisenne Nigul ja Elisabeth Tamme osalesid 9. - 10. aprillil Õpilaste teadusfestivalil AHHAA keskuses Tartus. Meie kooli noored uurijad esitlesid tööd teemal “Meie lina lugu”. Huvilistele räägiti lina taime kasvatamist ja tutvustati vanaaja linatöid.

Lauluvõistlus "Peipsi Ööbik 2024"

5.aprillil toimus Mustvee kultuurikeskuses Mustvee valla laste lauluvõistlus "Peipsi Ööbik 2024". Sel aastal osales lauluvõistlus 46 lasteaia- ja kooliõpilast üle valla. Meie koolist saavutasid auhinnalised kohad 2.klassi õpilane Elisabeth Tamme (2.koht 7.-9.-aastaste arvestuses) ja 7.klassi õpilane Rosalie Karro (2.koht 13.-15.-aastaste arvestuses). Õpilasi juhendas meie muusikaõpetaja Lii Karro, kes pälvis žürii poolt eripreemia. Kiidu- ja tänusõnad konkursil osalenud õpilastele ning nende juhendajale õpetaja Lii Karrole.   

Tervisenädal

Tervisenädala raames osalesid õpilased küsitluses, kus uuriti unevõla esinemist meie kooli õpilaste seas. 17.aprillil oli võimalik täita ülesandeid terviserajal. Kahes terviseraja punktis olid liikumisülesanded, kus tuli proovile panna oma aju ja lihaste koostöö ning ka vastupidavus ja rütmitunne. kolmandas punktis tuli proovile panna oma tähelepanu ja koostöövõime ning koos sõbraga mängida põranda-trips-traps-trulli. Teadmisi sai testida neljandas punktis, kus tuli otsustada pakendite info alusel, milline jook on tervisele  kõige kasulikum ja reastada pudelid väärtuste skaalale.

12.klassi tutipäev

18. aprillil toimus 12. klassi tutipäev. 11. klassi korraldatud tutipäeva aktusel edastas videotervituse direktor Aimar Arula ja mälestusi algklasside tundidest jagas nende kõige esimene klassijuhataja Elle Jürjev. Klassi noorim õpilane Gerda-Liisa helistas viimast koolikella. Pärast aktust mängiti kõik koos lapsepõlvemänge.

 

 

XXVIII riiklik õpioskuste talgupäev

4.mail 2024.aastal toimus Tartu Kesklinna Koolis riiklik õpioskuste talgupäev. Üleriigilisel õpioskuste talgupäeval esindas Jõgevamaad meie kooli 5.klassi õpilaste meeskond. Õpilased panid end proovile uudses õpiolukorras ja koostöises tegutsemises. Kahe tunni vältel lahendasid õpilased kompleksülesannet ning seejärel osalesid kahes töötoas. Võistluse peakorraldajaks on TLÜ Haridusteaduste Instituut. Õpioskuste talgupäeva info ja fotod on kättesaadavad TLÜ Haridusteaduste Instituudi FB lehel - https://www.facebook.com/haridusteadused .